Община Приморско
Община Приморско / netinfo
Приморско спечели приза "Евро град" в класацията на радио Дарик "Най-добрият град за живеене в България". Призът беше връчен лично на кмета на община Приморско д-р Димитър Германов  от вицепремиера Томислав Дончев по време на официалната церемония, която се състоя на 22 май в София.
Престижната награда беше присъдена на точно в навечерието на празника на Приморско - 24 май и 20- годишнината от обявяването му за община.
През годините Приморско премина през различни етапи от своето развитие и от малко рибарско селище се превърна  в град, после в община, а сега е и една от предпочитаните туристически дестинации на българското Черноморие. Реализирането на редица евро проекти през последните години утвърдиха Приморско като красив и уреден курортен център, което заслужено го постави най-отпред в класацията.
Това не е първото признание за общината. През годините тя е носител на редица призове от различни класации.  Едно  от най-значимите постижения е класирането на първо място по усвоени евро средства на глава от населението.
В националната класация призът "Евро град", който получи Приморско сега, е най-безпристрастен, за разлика от читателския вот, тъй като се базира на точни данни от министерствата, свързани с усвоени и добре управлявани средства от европейските фондове.