Борисов за катастрофата на АМ "Тракия"
Борисов за катастрофата на АМ "Тракия" / netinfo
По думите му пострадалият махал 15 минути на пътя, но никой не спрял. Навременната лекарска помощ била решаваща за живота на пострадалите
Борисов за катастрофата на
95110
Борисов за катастрофата на
  • Борисов за катастрофата на
Аз бях само регулировчик на пътя, докторът, който беше с нас свърши цялата работа. Така коментира в Бургас премиерът Бойко Биросв катастрофата на магристрала "Тракия" край Ямбол, в която се е включил да помага на 3 ноември. 

По думите му, въпреки че е било тъмно махащият на пътя човек се е виждал, но никой не спрял колата си да му помогне повече от 15 минути. Според д-р Светлин Сталянов от университетска болница "Лозенец", бързата реакция и работата в екип се е оказала решаваща  за спасяването на живота на едно от пострадалите момичета, което е било в по-тежко състояние. 

Катастрофа край Ямбол доведе до голямо задръстване на „Тракия“


Борисов допълни, че се е информирал за състоянието на тримата пострадали, които са настанени в ямболска болница. 

Бойко Борисов: Новият здравен министър вече е ясен /ВИДЕО/

"Разбрах, че вече са добре, но бяха много изплашени. Иначе сме много силни на декларации, а това момче е махало и никой не е спрял. Даже в първия момент си помислих, че нещо е пиян и спряхме да спасяваме него, да не го блъснат, защото колата дори не се виждаше от пътя, тя беше изхвърчала в едно дере", разказа още Бойко Борисов.

Чуйте какво още сподели министър-председателят в звуковия файл: