/ ОД на МВР-Бургас

Засилено полицейско присъствие ще се усеща през целия празничен 24 май в града, особено на местата, където ще се събират абитуриентите. Улица „Левски“ ще бъде изцяло затворена за движение с цел осигуряване на безопасното и бързото им придвижване от разположените в близост учебни заведения.

Над 8 000 ще шестват в Бургас на 24 май

Полицейски патрули ще има и в колоната от автомобили и автобуси, с които абитуриентите ще пътуват до Слънчев бряг. „Шофьори, каращи рисково и застрашаващи общия поток ще бъдат извеждани от колоната”, уточни началникът на „охранителна полиция“ към Областна дирекция на МВР комисар Неделчо Рачев.

Ще научите истинската история на празника 24 май

В самия Слънчев бряг също ще има засилено полицейско присъствие, а униформени ще следят за придвижването на автомобилите до хотелите и заведенията. От Бургас до Слънчев бряг, както и по цялото Южно Черноморие ще е наситено от полицейски служители, които с помощта на мобилни камери, ще следят за пътната безопасност.

Очаква се изнасянето на абитуриентите основно да е през новия обходен път, към Поморие и Слънчев бряг, но на наблюдение ще подлежи и алтернативния маршрут през Каблешково. Зрелостниците, празнуващи 24 май са общо 2 027 души.