поморие
поморие / netinfo
Община Поморие участва в Международно туристическо изложение "Културен туризъм" – Велико Търново с щанд, представляващ възстановка на част от алея “Яворов”, включваща един от символите на града - беседката.

Макета и декора бяха високо оценени и впечатлиха организаторите и журито което донесе за първи път на Община Поморие награда за най-оригинален щанд. На официалната церемония по награждаване на участниците, грамотата и плакета бяха връчени на ръководителя на звеното по туризъм към Община Поморие Красимир Железчев от Борислав Йорданов - директор на Общинско туристическо дружество – Велико Търново.

Международно туристическо изложение "Културен туризъм" – Велико Търново е най-мащабният форум в България, който акцентира върху развитието и на културния туризъм. Петнадесетото издание на форума се проведе за първи път на територията на Двореца на културата и спорта "Васил Левски" в периода от 19 до 21 април 2018.

Над 50 изложители от България, Унгария, Чехия, Словакия, Полша, Китай, Азербайджан, Бразилия, ЮАР и Палестина участваха в престижния форум, който дава възможност на изложителите да представят своите най-атрактивни и интересни дестинации за посещение.