Двете момичета все още не знаят, че майка им вече я няма
При жестоката катастрофа на пътя Бургас-Средец, станала на 9 март, животът си загуби младата учителка от Айтос Янита Пепелянкова.

Зад волана е била майка ѝ, а в автомобила са били и двете и деца - момиченца на 5 и 8 години. Те са в болница с травми, но без опасност за живота. Съпругът на загиналата Янита е полицай.

БГНЕС

Той разказа пред БГНЕС как смъртта на съпругата му е преобърнала целия им свят - неговият, и на двете им деца. „На метри от разклона за Черни връх ги е връхлетял автомобил, като съпругата ми е починала на място. На малката ми дъщеря е причинена черепно-мозъчна травма, голямата ми дъщеря е с комоцио и множествени наранявания.

Съпругът на загиналата жена на пътя Бургас-Средец: Децата са извън опасност, искам справедливост

На следващият ден със сълзи на очи трябваше да организирам погребението на съпругата ми. С усмивка и с торта в ръце трябваше да вляза в болничната стая, където да отпразнуваме така дългоочаквания ден!", разказва през сълзи Иван Дошев.

БГНЕС

Двете момичета все още не знаят, че майка им вече я няма. „Не знаят за момента, за мен по-важно е здравословното им състояние да се закрепи, а след това с помощта на психолози ще започнем да работим. Те не можеха без майка си! Майка им беше водещото колело в нашето семейство".

Автотехническа експертиза трябва да установи дали виновникът за катастрофата е карал с превишена скорост. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни.

БГНЕС

„Многократно преди инцидента е криволичел по пътното платно, като е навлизал в лентата за насрещно движение. Не искам този инцидент, тази трагедия отново да става част от статистиката". Полицаят се надява на справедлива присъда.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС