/ ThinkStock/Getty Images
Полицаи спасиха жена при опит за самоубийство в центъра на Бургас.

Ооколо 11.10 часа в Пето Районно управление – Бургас, е получено съобщение за инцидент в кооперация, разположена на ул. "Калофер" № 18. На дъждобранната алуминиева козирка на терасата на третия етаж се намирала жена, вероятно опитваща се да скочи.

Полицията получи 73 нови автомобила

Своевременно към мястото на инцидента се отправили два автопатрула от Пето Районно управление-Бургас, които организирали действия по спасяването на жената. Същите били затруднени от невъзможността на притеснения й съпруг да отключи масивната входна врата, но предприели система за омекотяване на скока в случай, че не успеят да достигнат до бургазлийката навреме. 

Полицаите разбили входната врата, като трима от тях успели да издърпат обратно на терасата 67-годишната бургазлийка, под чийто крака алуминиевата козирка вече поддала от тежестта й.

Проведени са множество разговори с бургазлийката, която от сърце заедно със съпруга си благодарила на отзовалите се полицейски екипи. Жената изказала съжалението си, че в момент на слабост и депресивно настроение решила да посегне на живота си, като пожелала на всички служители на реда крепко здраве, късмет и възможност повече от разрешавани от тях случаи да се ознаменуват с положителен резултат.