Почина пребитият до гарата
Почина пребитият до гарата / netinfo

Пребитият в градинката до старата поща 36-годишен Николай И. от софийското с. Габра почина в реанимация, съобщиха от болницата. Мъжът бе приет в реанимация в кома след побой от рецидивиста Петър Попчев, по прякор Попчето и още двама мъже близо до жп гарата. Николай е починал от сериозни черепно-мозъчни травми вследствие на побоя.
Човекът беше открит в безпомощно състояние в градинката срещу жп гарата на 19 юни, около 2:30 ч. Пострадалият беше приет бургаската болница с опасност за живота. Разследващите установили, че 36-годишният мъж от софийското с. Габра е нападнат от 3-ма мъже в градинката до „Старата поща". Той е бил със свой познат, когато е ударен от единия нападател след спречкване. Крошето съборило на земята Николай, който ударил лошо главата си.
От тримата задържани за побоя в ареста в момента е само Петър Попчев. Другите двама са 33-годишния Т.Д. от с. Боровица, обл. Видин и 42-годишния Г.Д. от Бургас. Установено е, че Т.Д. е ударил човека, който е паднал и си е наранил главата. Двамата са задържани само за 24 часа.
Съдът задържа Попчев под стража с обвинение в нанасяне на средна телесна повреда. Обвинението твърди, че в условието на „опасен рецидив", той е нанесъл множество удари с ръце по лицето, Попчев причинил нараняванията на Николай И. За умишлено причиняване на средна телесна повреда наказанието е „лишаване от свобода" за срок от 5г. до 12г. Попчето вече е бил осъждан за опит за убийство. Сега обаче обвинението му вероятно ще се промени, след смъртта на пострадалия.