Петър Курумбашев в Бургас: Крайно време е да започнем да говорим за балкански транспортни коридори
Петър Курумбашев в Бургас: Крайно време е да започнем да говорим за балкански транспортни коридори / netinfo

„Освен да говорим за европейски транспортни коридори, крайно време е, ние, като хора от Балканите, да започнем да говорим за балкански транспортни коридори“.  Това заяви в препълнената зала на хотел „Бургас“ Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в ЕП, по време на среща – разговор на тема „Накъде отива Европа?“. Той разказа за своята работа в Европейския парламент, както и за работата си в парламентарните комисии, на които е член.

Курумбашев е зам.-председател на делегацията за ЕС с Черна гора и е член на делегациите за  приятелство с Албания и Китай.

„Това, което правим с нашите контакти с Албания и Черна гора, го намирам за особено важно за България, тъй като смятам, че това е един изключително важен приоритет за нас. Важно е за нас, ако успеем да подготвим и предложим нови държави-членки.  Аз си мисля, че трябва да работим по транспортни коридори, които сухопътно да свързват директно Адриатическо и Черно море“ – подчерта евродепутатът.

Той посочи, че конкретни битки, които се водят в момента, са с международните шофьори – да се ограничат техните превози в Западна Европа.

Дискусията обхвана и темите за еврофондовете, Истанбулската конвенция и киберсигурността.

На мероприятието присъстваха Атанас Зафиров, член на ИБ на НС на БСП, народните представители от „БСП за България“ Николай Тишев и Тодор Байчев, общинският председател на БСП Бургас Живко Господинов.