Партия СЕК издигна Георги Манев за кмет на Бургас
Партия СЕК издигна Георги Манев за кмет на Бургас / Красимир Калудов

Председателят на партия СЕК / Средна европейска класа/ Георги Манев беше избран от централното ръководство на политическата сила, която ръководи, за кандитат-кмет в Бургас.

Манев ще бъде водач и на листата от кандидати за съветници в местния парламент.

СЕК ще издигне своя фигура за кметския пост в община Средец, а със свои отделни листи ще участва в местните избори във Варна, Русе, Плевен, Пазарджик, Видин, Средец и Бургас.

Зад кандидатурата на Георги Манев застават със своята лична и професионална репутация експертът по туризъм Дияна Колчева, народната певица Жечка Стамболиева, професионалният футболист Радостин Кишишев, поп певицата Ева Найденова и още няколко изявени личности в различни сфери на обществения живот.

Манев представи своята визия за управление на Бургас, в което ще се ръководи от основните приоритети на своята партия, между които подпомагане на малкия и среден бизнес, въвеждане на европейски стандарти в икономиката, повишаване на административния капацитет на институциите, условия за развитие и реализация на младите хора, повече внимание към културата и изкуството.

Според председателя на партия СЕК икономическата политика на администрацията в Бургас е огледална на правителствената и дискриминира местните компании и фирми, които по правило губят процедурите за различни обществени поръчки.

Манев припомни редица конструктивни предложения, които той и съпартийците му са внасяли в общинския съвет през четиригодишния мандат, но са били отхвърляни от мнозинството на ГЕРБ, въпреки че действащият кмет Димитър Николов е признавал ползата от приемането им.

Кандидат-кметът на СЕК поиска доверието на избирателите, за да може да получи повече възможности за прокарване на важни и полезни за местната икономика промени.