От ПП Атака искат проверка на сектите в Бургас
От ПП Атака искат проверка на сектите в Бургас / netinfo

Общинските съветници от ПП ”Атака” протестират срещу “вероломното поругаване” от група мормони на бургаския православен храм "Св. Св. Кирил и Методий" по време на литургия във връзка с празника "Св. Възнесение Господне" (Спасовден). В декларацията се казва, че “държейки се изключително грубо, арогантно и предизвикателно, сектантите са създали и ситуация за саморазправа с черкуващите се православни християни”.

От “Атака” твърдят, че това не е изолиран случай и настояват общинската администрация да започне незабавно проверка на дейноста на всички секти, регистрирани на територията на Община Бургас. Те предлагат специално да бъде извършена проверка на улица "Цариградска" №29, където по тяхна информация партерно помещение е дадено под наем за магазин, а в действителност се използва като седалище на сектата "Църквата на Исус Христос и Светиите от последните дни" (мормони).

Общинските съветници от партията настояват за по-бързото въвеждане на вероучение в бургаските училища, което според тях ще бъде един отпор срещу настъпващите агресивни секти.

„АТАКА” категорично възразява срещу намерението на избрания кмет на с. Рудник Коста Иванов за строеж на мюсюлмански храм. От там посочват, че Иванов не е бил кандидат на ПП„Атака” и не е получавал официалната подкрепа на партията при нито едно от политическите си превъплъщения.