/ пресцентър
Жителите на община Карнобат ще получават все така навременна неотложна помощ в „Двадесети и първи кабинет“, разположен в местната МБАЛ, съобщиха от пресцентъра на общината.
 
Поморие: 2 млн. лева за бившия Медицински пансионат

През януари пациентите бяха изненадани от новината, че ще трябва да пътуват до УМБАЛ „Дева Мария“ в бургаския квартал „Ветрен“, тъй като местните „джи пи“- та отказват да дават нощни дежурства.
 
За избягване на това кметът Георги Димитров свика среща между представители на общинския съвет, членове на общинската здравна комисия, звеното от Спешна помощ и общопрактикуващите лекари.
 
По време на обсъждането на възникналия проблем стана ясно, че договорът между УМБАЛ „Дева Мария“ Бургас и карнобатските общопрактикуващи лекари е бил своевременно прекратен.
 
Предложението на кмета към участниците в срещата е било да разрешат казуса като потърсят съдействие от лекарите във всички медицински звена в Карнобат, между които да се разпределят нощните дежурства.
 
Така  свръхнатоварването на общопрактикуващите лекари ще бъде намалено, а жителите на Карнобат ще могат да получават качествено здравно обслужване.
 
Димитров пое ангажимент в партньорство между всички институции да се осигури максимално спокойствие и ред за специалистите по време на дежурствата им. Засега предложението не е обсъдено в детайли.
 
Промяната не е официално, но „Двадесети и първи кабинет“ продължава да дава нощни дежурства, пишат от Карнобат.