/ Община Бургас
Осемстотин деца от Бургас ще участват в образователната кампания „Ден на революцията в храненето“, която ще се проведе на 17 и 18 май в експо център „Флора“. Общият брой на всички участници от цялата страна е 7 000.

За празника на журналистите: Деца се включват в маратон

На 18 май от 10.30 часа ще се проведе кулинарна работилничка с малчугани и родители. Можете да се запишете тук: https://www.zahranata.org/campainii/food-revolution-day2019/burgas/

Кампанията "Ден на революцията в храненето" има за цел да стимулира консумацията на повече плодове и зеленчуци. Тази година мотото е "Не яж боклуци, яж зеленчуци".

Деца ще се учат на безопасен интернет


Редовният прием на "junk", газирано, води до здравословни проблеми като затлъстяване, диабет тип II, метаболитни нарушения и хронични заболявания, емоционални нарушения - депресивни състояния, хиперактивност и други.

Антидот на този вид храна е повишеният прием на плодове и зеленчуци. Зеленчуците са източник на полезни хранителни вещества, фибри, антиоксиданти, витамини (витамини А, С, К, фолиева киселина и други) и микроелементи. Те са необходими за правилния растеж и развитие, профилактика от заболявания и укрепване на имунната система.