Опит за внос на опасни анаболи
Опит за внос на опасни анаболи / Пресцентър Митница Бургас
Нашенец опита да внесе опасни анаболи
57578
Нашенец опита да внесе опасни анаболи
  • Нашенец опита да внесе опасни анаболи

Опит за нелегален внос на голямо количество анаболни стероиди през граничен пункт Малко Търново направи 42- годишен българин от Силистра. Единият от тях е от опасната марки „Анаполон”

Автомобилът „Нисан”, от Силистра, влязъл от Турция след полунощ. Пътуващите в него обявили, че идват от гости при роднини и нямат нищо особено за деклариране. Митничарите, обаче, се усъмнили и при по-надлежна проверка открили две черни торби в тайник под кората на резервната гума на автомобила.

В тях били увити 2 000 таблетки „Анаполон” и 899 инжекционни ампули „Примоболан Депо”. И двата препарата са опасни, ако се приемат без предписание и наблюдение от специалист. Те служат за натрупване на тегло и бърз растеж на мускулна маса. „Анаполон” е много токсичен за черния дроб, а води и до задържане на вода.

„Примоболан Депо” е най-честият заместител на нандролон. Въпреки, че неговият прием не е особено опасен, при засилено вземане води до поява на акне, мутиране на гласа и изключително бърз растеж на косата. Шофьорът-контрабандист признал, че получил анаболните стероиди от приятел, за да ги пренесе до Силистра. Съставен му е акт по Закона за митниците.