ОМК „Несебър-2000“
ОМК „Несебър-2000“
Георги Маноилов е седми в генералното класиране в най-силното състезание за детския ветроходен клас "Оптимист" в Югоизточна Европа

ОМК Несебър 2000

ОМК „Несебър-2000“ даде старт на новия ветроходен сезон с изключителна победа не само за клуба, но и за страната. 
Състезателите в "Оптимист" записаха блестящо представяне по време на едно от най-силните състезания за детския ветроходен клас в Югоизточна Европа - VII Bodrum İnternational Optimist Regatta. В Турция страната ни беше представена от състезатели от общо 5 клуба, като отбора на Общински морски клуб „Несебър-2000“ бе най-многочислен – 6 деца.

ОМК Несебър 2000

ОМК Несебър 2000

ОМК Несебър 2000


Според  ветрохдния сайт Nauticabull смело може да се твърди, че VII BIOR е най-силното българско участие в този форум.
За първи път България прави толкова добро класиране, изпреварвайки традиционно силните състезатели на Гърция. Това стана благодарение на несебърлията Георги Маноилов. Той завърши квалификациите след първите два дни четвърти и записа престижното седмо място в генералното класиране.

ОМК Несебър 2000

ОМК Несебър 2000

ОМК Несебър 2000


От българските състезатели първи места в три гонки записаха единствено момчетата на Несебър – две победи за Георги Маноилов и една за Владимир Пинков.
Георги Маноилов представи страната ни и в съпътстващото състезание Country Cup, с участието на по един представител от нация, като финишира на 10 място.
В индивидуално представяне на несебърските ветроходци Георги Манолов влезе в златната група. В Сребърна група на 4-то място застана Владимир Пинков, Александър Вангеров зае 9-то място, а Марин Митев се класира 16-ти. Рози Кънева е 36-та.

В VII Bodrum İnternational Optimist Regatta участваха 350 състезатели от повече от 15 държави.
Другите български клубове, представили страната ни са „Кап. Г. Георгиев Порт Варна“, ЯК „Черноморец“  Бургас, ЯК „Порт Бургас“ и ОМСК „Циклон“ Поморие.

ОМК Несебър 2000


 
Отново в Турция най-добрата „оптимистка“ на ОМК „Несебър-2000“ за миналата година - Диана Маркова, направи успешен първи старт в клас „Лазер 4.7“.  На регатата в град Текирдак, 2-3 март, Маркова завърши на 4 място в общото класиране и първа сред девойките. За съжаление технически проблем е причина за отнемане на златния медал, така в Несебър бе донесен първия за сезон`2019 медал – сребро.