ОМК Несебър – 2000
ОМК Несебър – 2000 / netinfo
Ветроходците от ОМК "Несебър" отново се представиха като хегемони в гонките по време на Националния шампионат в най-масовия клас във ветроходството "Оптимист". За гордост на треньорката им Яна Василева, състезателите на несебърския клуб буквално "отнесоха" конкуренцията по време на пристижния турнир, който се проведе от 16 до 19 август в акваторията на Бургаския залив. В надпреварата взеха участие 76 състезатели от общо 10 клуба на страната.


Младите "оптимисти" на ОМК "Несебър 2000" ще поставят на стената на спортната слава в клуба си държавнатата купа.

ОМК Несебър  2000
netinfo

ОМК Несебър  2000
netinfo

ОМК Несебър  2000
netinfo

Отборът – победител в Team Racing `2018 беше в състав Диана Маркова, Даниел Йорданов, Мартин Геров, Георги Маноилов и Владимир Пинков.
В три състезателни дни, с 8 проведени гонки бяха разпределени медалите в индивидуалната надпревара.

ОМК Несебър  2000
netinfo

ОМК Несебър  2000
netinfo

ОМК Несебър  2000
netinfo


Състезателен сезон 2018 се оказа силен, както за клуба така и за младата състезателка Диана Маркова, която водеше през цялото състезание. На финал тя извоюва убедителна победа – първа в генералното класиране и златен медал при девойки старша възраст.
Мартин Геров също е победител. Той заслужено беше окичен със златен медал при момчетата старша възраст и се нареди втори в генералното класиране.
Георги Маноилов се нареди трети на почетната стълбица, с бронзов медал при момчета старша възраст. 
Равносметката в общото класиране е петима състезатели в челната десятка: Диана Маркова, Мартин Геров, Георги Маноилов, Даниел Йорданов и Владимир Пинков. 
Организатор на шампионата е Българската федерация по ветроходство, домакин – ЯК „Черноморец“ Бургас. 

омк несебър
netinfo