Общината вдига нов приют за кучета край "Меден рудник"
Общината вдига нов приют за кучета край "Меден рудник" / netinfo
Ще има 150 клетки, чиститчки като в аптека

Община Бургас ще изгражда нов приют за бездомни кучета край „Меден рудник“. Предложението е на заместник-кмета по „Европейски политики, околна среда“ Руска Бояджиева. Сега действащият приют е разположен в частен имот в местността „Пода“. 

От страна на собственика обаче има заявени намерения за стартиране и реализация на инвестиционни намерения , което наложило и предприемане на действия за осигуряване на нов терен. Експертите на общината вече са изготвили задание за проектиране.

Новият общински приют за кучета ще се намира в землището на ж.к.„Меден рудник“. Имотът представлява нива, която е частна община собственост, показа проверка в регистрите на общината. По план на мястото ще има битова сграда за персонала, постройки за съхранение и приготвяне на храната, площи за почистване и дезинфекция, помещения за оборудване и настаняване на животните, хладилна камера или контейнер за мъртви такива.

Новият приют ще разполага със 150 клетки, като ще бъде изградено и пространство за разхождане на животните. Предстои и изграждането на транспортна инфраструктура. 

карта Бургас
netinfo