Общината тества нова паркинг система

Електронни табели и мобилно приложение показват свободните паркоместа, спестявайки време и нерви на шофьорите

Електронни табели и мобилно приложение показват свободните паркоместа, спестявайки време и нерви на шофьорите

Община Бургас пусна иновативна система за паркиране в централната градска част. Засега проектът е пилотен и обхваща П-образната зона до сградата на Общината, която включва улиците "Конт Андрованти", "Тракийска" и "Фердинандова".

Скоро отварят безплатния паркинг на бул. "Мария Луиза"

На 30 паркоместа от синята зона в този район вече са инсталирани магнитни датчици в асфалта, които чрез сензори отчитат има ли паркиран автомобил на мястото.

Информацията автоматично се изпраща към две електронни информационни табели, разположени на бул. "Христо Ботев" до началото на ул. "Конт Андрованти". По този начин шофьорите виждат дали и колко свободни паркоместа има по тези улици и има ли смисъл да завиват.

Освен чрез табели на самия ъгъл на улица "Конт Андрованти", свободните места за паркиране могат да се следят и през специално изработеното мобилно приложение за смартфони "City Card BG". То дава възможност в реално време да се преброят и проследят свободните и заетите места за паркиране в този участък.

Има зарядна станция за електрически автомобили до Парк "Арена"

Софтуерът на смарт паркинг системата позволява бързо и лесно извършване на плащанията за почасово паркиране. В него можете да регистрирате повече от един свой автомобил, както и да намерите свободно място в намиращите се наблизо паркинги.Приложението "City Card BG" вече е достъпно за всички електронни устройства на Android или iPhone и може да се изтегли безплатно от Google play и App store.