ОМК "Несебър 2000"
ОМК "Несебър 2000" / netinfo
Несебърските ветроходци получиха заслужуно признание за десетките постижения през 2017
Общински морски клуб "Несебър 2000" са шампионите на 2017 година по брой спечелени медали. Това стана ясно след като Българската федерация по ветроходство публикува националните ранглисти. През изминалата година за несебърските ветроходци успяха не само да изпреварят конкуренцията и да завоюват престижни отличия, но и да получат заслужено признание за постигнатите успехи.

Общински морски клуб Несебър-2000
netinfo


За блестящото си представяне по време на Европейското първенство във Франция, Фондация „Кор Кароли“ награди Иван Димов от клуба, който завоюва мечтаното за България ІV-то място по време на престижния форум. Димов, заедно със съотборника си Димитър Вангелов се наредиха и в топ 10 на най-изявените спортисти в Община Несебър. Шестима от състезателите на "Несебър 2000"  пък са номинирани за най-добрите ветроходци на страната в класацията на Българската федерация.

Общински морски клуб Несебър-2000
netinfo


Безспорните качества на състезателите от ОМК "Несебър 2000" се доказаха и с факта, че това е българският клуб, който може да се определи като гръбнака на националите ни. През 2017 клубът има най-много спортисти, включени в националните отбори на федерацията – 16, най-голям брой спечелени медали от държавните първенства – 29 и още 14 призови места /от 4-то до 12-то място/.

Общински морски клуб Несебър-2000
netinfo


Ето кои са блестящите ветроходци и техните постижения, включени в ранглистата за 2017: 

Общински морски клуб Несебър-2000
netinfo


В олимпийския клас „Фин“ младежите Георги Менчев и Христо Жеглев, изпревариха мъжете и заеха първите две места.
В олимпийския клас „Лазер Стандарт“  Иван Димов е начело, а Иво Тодоров и Златко Атанасов са трети и четвърти.
Клас „420“ първо място за  екипажът на Владислав Маринов и Мартин Георгиев.
Клас „Лазер 4.7“ първо място за Димитър Вангелов, Веселин Йовчев е пети и Любен Тодорв - осми.
В олимпийския клас „Лазер Радиал“ Георги Максимов е втори.
В най-масовия детски клас „Оптимист“  четирима несебърски състезатели влязоха в челната десятка: Даниел Йорданов е втори, Мартин Геров  – четвърти, Диана Маркова е седма и Георги Маноилов – десети. Диана Маркова е водач в националната ранглиста за девойки клас „Оптимист“, Владимир Пинков е втори при момчета младша възраст.