Извършителят се издирва, а записът от камерите е предаден на полицията
Кражба на поезия в Бургас. Мъж задигна плочка, вградена в улица в града с емблематичния стих на Христо Фотев: „Не е измислица морето и щастието съществува!”.

Инициативата стихове на бургаски поети да бъдат интегрирани в градската среда е на община Бургас. Но една от тези поетични плочки е открадната в събота сутринта.

Стела Костадинова

„Кражба на поезия или кражба на метал. Тепърва ще се установи кое от двете. Предпочитаме да е кражба на поезия, макар че и двете неща направени под тази форма не са добре", заяви за DarikNewsbg Весела Йорданова - директор Дирекция „Връзки с обществеността” в Община Бургас

Стела Костадинова

До откраднатият стих на Христо Фотев са поетичните плочки на Петя Дубарова и Недялко Йорданов, а алеята води към морето, вдъхновение за артистичен Бургас.

Минувачите коментират , че откраднатите стиховете на Фотев ще липсват на бургазлии, а мъжът, който е извършил кражбата едва ли е от морския град.

Стела Костадинова

Община Бургас вече е поръчала нова плочка, отново със същия стих на Фотев, която ще бъде поставена до дни и отново ще радва почитателите на поезията.

„Ние сме свикнали със своите поети със стиховете им, искаме да живеем с тях и някак естествено в деня ни поезията съществува и един такъв грозен акт- огорчава”, сподели Роза Боянова - председател на писателското дружество в Бургас

Извършителят се издирва, а записът от камерите е предаден на полицията.