Нелегален цех за фалшив алкохол в Слънчев бряг
Нелегален цех за фалшив алкохол в Слънчев бряг / ОДМВР

Несебърската полиция разби нелегален цех за производство и бутилиране на фалшив алкохол в апартаментен комплекс „Синя ривиера” в Слънчев бряг-запад. Ментетата са били произвеждани в примитивни условия, коментираха специалисти.

В приземен гараж и офисни помещения към комплекса били намерени над 500 петлитрови туби с жълтокафява течност с миризма на алкохол, 15 десетлитрови, пълни с бяла течност с миризма на алкохол и 120- литров бидон, наполовина пълен с бяла течност.

Иззети са и 13 кашона със стъклени бутилки, пълни с течност и с етикети на различни марки алкохол върху тях, две хладилни чанти с множество шишенца с различен обем и съдържание, както и фунии, спиртомери и други вещи, кашон с бутилки с есенция, сертификат за качество и стокови разписки, празни туби и капачки.

Общото количество на намерените и иззети спиртни напитки е 3 000 литра фалшиви водка, мастика, коняк, бренди, уиски, мента и други питиета. За случая е уведомена Несебърска района прокуратура, образувано е досъдебно производство.