/ Снимка: Веселин Максимов
Легендарният певец преди последната си сцена: Идват нови, други си отиват
Ажда и Мустафа Чаушеви в студиото на Дарик
98256
Ажда и Мустафа Чаушеви в студиото на Дарик
  • Ажда и Мустафа Чаушеви в студиото на Дарик
29 юли, Летен театър Бургас, 20.30 часа. Мустафа Чаушев с последен голям концерт, поклон към публиката, към тези, които са го подкрепяли през последните 50 години, времето, което е посветил на сцената.

Стреляли срещу певеца Мустафа Чаушев в Турция

„Посланието на този концерт е едно - животът е един кръговрат. Променя се. Неизменно идват нови хора, а други си отиват. Трябва да сме добри, не да мразим, а да помагане на ближните си. Благодаря за аплодисментите, за цветята и подаръците… Благодаря с цялото си сърце на моята публика. Пазя всеки спомен в сърцето си!“, каза големият изпълнител в интервю за Дарик Бургас.

Скоро българският Шарл Азнавур, отпразнува своя 75-ти рожден ден. „В разговор с мои приятели, споделих че искам да направя такъв концерт. Те бяха категорични, че трябва да го направя. Реших, че сега му е времето“, каза Чаушев. Той ще излезе на сцената за бенефис с дъщеря си - певицата Ажда Чаушева. Заедно те ще изпълнят няколко песни. Последната са записали само преди няколко дни в столицата.

Мустафа Чаушев се сбогува със сцената с грандиозен концерт

„Все казва последен, последен и аз все не вярвах, че това ще е последния му голям концерт. Този път обаче виждам колко е сериозен. Малко ми е тъжно, не мога да скрия, но уважавам решението му. Сега, дни преди събитието, вълнението е голямо. Чакам го с нетърпение“, каза и Ажда Чаушева.

На сцената на Летния театър в Бургас ще прозвучат песни, които до този момент не са представяни пред публика. „Това са стари  мои песни. Дори бях забравил някои от тях. Преоткрих ги съвсем скоро, докато подготвях репертоара за концерта. Оказва се, че има много хубави, които публиката заслужава да чуе“, каза Мустафа Чаушев.

Билети за концерта се продават на касата до Часовника и eventim.bg, както и на касата на Летен театър Бургас в деня на концерта.

Цялото интервю с Мустафа Чаушев и Ажда Чаушева, чуйте в прикачения файл.