/ iStock/Getty Images
Над 300 гимнастички от 7 държави спориха за призовете на турнира „Морски грации 2022“ в Бургас, който се проведе за 12-ти път в зала „Младост“.

Атрактивната надпревара, организирана от клуб „Олимпия 74“ с подкрепата на Българската федерация по художествена гимнастика и Община Бургас, беше за различни възрастови групи – от 5-годишни деца до жени, съобщиха от Общината в града.

В продължение на двата състезателни дни представителките на Украйна, Германия, Черна гора, Сърбия, Гърция, Кипър и България демонстрираха своите умения на килима.
„Изключително съм доволна от турнира, който донесе много емоции за участнички и зрители. Специални благодарности за подкрепата от Община Бургас в това издание в лицето на Диана Саватева – зам.-кмет култура, туризъм и спорт, която откри „Морски грации“. 

В състезанието, което се превърна в истински спортен празник, участваха множество украински клубове.

Главен съдия на турнира беше Светлана Куюмджиева. По инициатива на Петя Монева, опитната специалистка представи в презентация всички важни точки от новия правилник на съдиите, които взеха участие на „Морски грации“.

На турнира бяха раздадени множество призове, сред които и такъв в отборното класиране. Златото завоюваха гимнастичките от България.

Сребърните отличия заслужиха представителките на Кипър, а бронзовите останаха за Украйна.

По традиция преди това състезание се проведе подготвителен лагер, в който се включиха не само грации от клуба домакин, но и много от Украйна.