По-късно, пред журналисти, мъжът каза, че е искал да се изкаже публично и да се оплаче на лидера за липсата на пътища в Руен.
По-късно, пред журналисти, мъжът каза, че е искал да се изкаже публично и да се оплаче на лидера за липсата на пътища в Руен. / Снимка: Дарик-Бургас
Непознат мъж бе изведен с полиция от тържествата за празника на Руен, след като се опита да достигне до почетния гост - председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, засили се към него и поиска да прекъсне речта му. Екшънът се разигра малко преди 15.00 часа днес до стадиона в Руен, където се провеждат честванията.
По това време Мустафа Карадайъ говореше пред множеството. Неочаквано от тълпата изскочи мъж с черна тениска с надпис: Securyti и се засили към лидера на партията. Полицията незабавно реагира. Служителите на реда го обградиха, а след това го отведоха до полицейския автомобил, за да извършат проверка на документите му.
По-късно, пред журналисти, мъжът каза, че е искал да се изкаже публично и да се оплаче на лидера за липсата на пътища в Руен. Сподели още, че е жител на руенското село Ябълчево, считано за опора на ДОСТ в региона.
Днес за тържествата по повод празника на общината пристигна цялото ръководство на ДПС, гости от страната и чужбина.