Младежът  убил приятелката си остава в ареста
Младежът убил приятелката си остава в ареста / netinfo

Окръжният съд в Бургас наложи постоянна мярка за неотклонение ”задържане под стража” на 22-годишния Владислав Янчев-Зомби от Кранобат, задържан за жестокото убийство на приятелката си. Съдът уважи искането на прокуратурата младежът да остане в ареста за постоянно. Според магистратите престъплението е с висока степен на обществена опасност и има вероятност заподозреният да се укрие. Съдията от ОС Бургас Сотир Тодоров не допусна журналисти в залата, а заподозреният беше най-строго охраняван.

Овъгленията труп на 18- годишната Мария Добрева от Карнобат бе открит случайно на 2 юни в канавка на километър от града. Момичето е било обявено за национално издирване от нощта на 26 май . Тогава Мария е излязла по домашни дрехи за да се види с приятеля си Владислав, който я чакал с колата си пред дома й. Пет дни по късно са намерени обгорелите й останки. Полицията задържа Владислав Янчев на 2 юни, като по-късно през деня той е направил и пълни самопризнания. В пристъп на ревност младежът е удушил приятелката си, изхвърлил трупа й извън града като преди това я залял с туба с бензин.

Срещу Владислав е подвигнато обвинение в предумишлено убийство. В съдебната залата  днес той е заявил, че ще съдейства на разследването- каза адвокат Веселин Миндизов поел защитата на обвиняемия. Има и нови доказателства за престъплението, съобщи Миндизов и допълни, че предстоят още експертизи. Мярката може да бъде обжалвана в срок от три дни пред АС Бургас