/ netinfo
Инициативата е част от ежегодната коледна кампания на МДБГ-Бургас „Дар до сърце”

Младежката структура на „Движение България на гражданите” организират благотворителна изложба, целяща набирането на средства за закупуване на детски народни носии. Инициативата е част от традиционната коледна кампания на МДБГ-Бургас„Дар до сърце”. Събитието ще се състои на 18 декември, вторник, от 18:30 часа в галерията на Дружеството на бургаските художници (ул. „Александровска” 22).

Бургас купува подаръци за децата, забравени от Дядо Коледа

Изложбата съдържа 25 фотографии, заснети по време на Първия фестивал на маскарадните игри, народното и художествено творчество. Фестът се проведе в последните дни на октомври месец тази година в Бургас при огромен интерес.

Фотосите са дело на бургаски любител фотограф, който с радост ги дари за благородната кауза. Всяка от снимките ще бъде на стойност 100 лв., а събраните средства ще отидат при детски градини с фолкорни състави.

„Традициите са важни за съхраняването и оцеляването ни като нация. Ние вярваме, че опазването им трябва да бъде приоритет както за управляващите, така и за всеки един от нас. Искаме да дарим събраните от изложбата средства на бургаски детски градини, които имат фолклорни състави, за да насърчим ентусиазма на децата и техните учители.

Включи се в кампанията на Бургас! Вече 70 играчки са осигурени за деца с големи сърца

Запознаването с българските народни традиции и обичаи трябва да започне в най-ранна детска възраст и се радваме, когато можем да бъдем част от това”, обясниха младежите на ДБГ. Фотосите, които не бъдат откупени по време на изложбата, ще бъдат изложени в офиса на ДБГ-Бургас до 20 декември. Всеки, който желае да ги разгледа, може да го направи на ул. „Фердинандова” 2 Б от 10:00 до 18:00 часа.