/ Снимка: Лалка Димитрова
„Три дни преди това спрях да взимам лекарства си. Направих го на своя глава. В петък /б.а. деня на убийството/ получих пристъп... нещо се случи“ - Тези признания излязоха наяве след разпита на 72-годишния Манол Манолов, който на 19 октомври т.г. уби с чук съпругата си Янка в дома им в квартал Сарафово.

Оставиха в ареста 72-годишния мъж, убил жена си с чук

Мъжът нанесъл множество удари в главата на жертвата, довели до тежка черепно-мозъчна травма. Според прокуратурата убийството е извършено по особено мъчителен начин, с особена жестокост. След касапницата, Манол направил самопризнания.

Обяснил в детайли как е извършил убийството, но конкретна причина за това, не успял да посочи. Възможно е, агресията му да е провокирана именно от тежкото му психическо заболяване, допускат запознати с разследването.

Последната дума обаче ще имат експертите. По случая със сигурност ще бъде назначена комплексна съдебно-психологична и психиатрична експертиза. Тя трябва да установи вменяем ли е той и може ли да носи отговорност за действията си.

Мъж уби съпругата си с чук по особено жесток начин в Сарафово (СНИМКИ)

Иначе, близки описват задържания като кротък, възпитан и образован човек. Манол дълги години бил готвач в ресторант „Приморец“, но след пенсионирането му психическото му състояние се влошило и шест пъти е бил хоспитализиран в Центъра за спихично здраве. А по предписание на лекарите, на всеки шест месеца преминавал преглед.