Създателят на Международната лятна академия на изкуствата - Петя Великова за 12-то издание
Създателят на Международната лятна академия на изкуствата - Петя Великова за 12-то издание / netinfo
Преподаватели и творци на най-високо ниво, 120 участника и незабравими събития в 12-то издание
Петя Великова за 12-то издание на Лятната академия на изкуствата
94180
Петя Великова за 12-то издание на Лятната академия на изкуствата
  • Петя Великова за 12-то издание на Лятната академия на изкуствата
12 години, над 600 талантливи участници от цял свят и най-високо ниво преподаватели и творци е част от визитката на Международната лятна академия на изкуствата - Созопол, която тази година отново ще предложи 12 майсторски класа и незабравими събития в Бургас, Созопол и във Виена. Първото от тях ще се състои тази вечер в залата на Бургаската областна управа при вход свободен. Дуото за класическа музика Михаел Коен - саксофон и Евгения Радославова - пиано, пристигат унас по покана на създателя на Академията - Петя Великова.
Това обаче съвсем не е единственото вълнуващото събитие в програмата на лятната академия, в която и тази година ще се включат 120 таланти  от пет континента. На 17 юли в Созопол на сцена ще излезе клавирно трио от Одрин, Турция, а сред гост-участниците ще бъде и ректора на Консерваторията в Одрин. На 21 юли, отново в древния град, Вида Пиронкова ще представи в стихове и музика своя албум "Емпатия", а на 20 юли Анжела Димчева ще представи премиерно за България книгата си "Игли в съня".
Преподавателите и в това издание ще бъдат утвърдени имена от световната сцена. 
За автора на проекта най-хубавото, е че по време на Академията вече са изгрели и творчески партньорства между самите млади хора. Повече за Международната лятна академия на изкуствата и за участници и преподавателски състав, чуйте в звуковия файл от Петя Великова: