Логопеди и психолози в Средец работят с децата в риск
Логопеди и психолози в Средец работят с децата в риск / netinfo

Продължава изпълнението на дейностите по проект BG06-216 „Устойчиво развитие чрез мултикултурно образование - грижа за деца в риск в Община Средец", Компонент 2 „Деца в риск" на Програма BG06 „Деца и младежи в риск", финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. По Дейност 2 - „Дейности за интеграция на деца в риск, включително деца от ромски произход" , за осигуряването на правилно емоционално и езиково развитие и допълнително насърчаване на децата от ромски произход, са предвидени индивидуални сесии с двама логопеди и двама психолози. В продължение на девет месеца в петте детски градини на територията на община Средец, след предварително получено съгласие от страна на родителите, специалистите работят активно с деца попаднали във фокуса на педагозите и деца, които имат необходимост от допълнителна помощ в тази посока.
До момента обследваните деца са 52. Това са деца с недостатъчно познаване и употреба на български език и деца с проблеми при общуване с връстниците си.
С изпълнението на тази дейност ще се повлияят способността на децата от ромски произход да се интегрират в училищната система, а също така и техните знания и желание да продължат да развиват собствената си култура.