/ БТА
Навръх Международния ден на авиацията и космонавтиката Летище Бургас е с нов директор, съобщиха от аеропорта.

Васил Атанасов заменя на поста Георги Чипилски, който се пенсионира, след като е отдал 19 години от кариерата си на летището, последните 15 години от тях - като директор на летището.

Предложение: Влак да свързва центъра на Бургас с летището за 14 минути

На тази длъжност той ръководи развитието и превръщането на Летище Бургас в модерно, безопасно и успешно летище, следващо най-добрите практики и иновации в авиационния мениджмънт.

Васил Атанасов придобива ценен дългогодишен професионален опит в Летище Бургас, започвайки своя кариерен път на аеропорта през 2007 г. Натрупал е опит на различни позиции в оперативната дейност на Летище Бургас, като през последните 8 години заема позицията Началник отдел „Перонно обслужване и карго“.

Летище Бургас

Той придобива дипломи за завършено висше образование от Университет „Дрексел“ във Филаделфия, САЩ - бакалавър на науките по бизнес администрация, както и от Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов - магистър, финанси. Средното си образование завършва в НЕГ „Гьоте“ в Бургас.

„Ние сме много благодарни за качеството на дейностите, които Георги Чипилски установи със своя екип на Летище Бургас. Сбогуването му с екипа беше много вълнуващо за всички колеги и партньори, тъй като неговото лидерство и качество на работа бяха високо уважавани от всички.

Той винаги ще остане част от нашето семейство на летището! Много се радваме, че най-силният кандидат за негов наследник е дългогодишен мениджър в Летище Бургас - Васил Атанасов. Това позволява продължение на качествената и отдадена работа, което постигнахме! Пожелаваме на Васил успех и късмет на новата му позиция!“, заяви Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД - д-р Франк Кванте.

Ръководството на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД изказва сърдечни благодарности на Георги Чипилски за дългогодишната му и всеотдайна работа като директор на Летище Бургас и пожелава успех на новоизбрания летищен директор Васил Атанасов.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня