Николай Тишев и Тодор Байчев питат кога лъжат от ГЕРБ
Николай Тишев и Тодор Байчев питат кога лъжат от ГЕРБ / Веселин Максимов
Къде са парите?
92938
Къде са парите?
  • Къде са парите?
Няколко въпроса зададоха към представителите на ГЕРБ областният лидер на БСП Николай Тишев и неговиуят колега от Карнобат Тодор Байчев. Първият беше за санирането, по което вече са договорени 2 000 000 000 лева.
„Ако кампанията започна на цена 60 лева на квадратен метър, защо в момента масово се сключват договори за средно 180 лева, а на места в страната сумата прехвърля 200 лева? Къде са останалите пари? Оградата по границата струваше 250 000 лева на километър при започване на нейното изграждане, а при управлението на ГЕРБ достигна 1 000 000 лева на километър. Къде са останалите пари?“, бяха питанията на Тишев.

Байчев обърна внимание, че бившият финансов министър Владислав Горанов твърдо е заявил, че до 2019 година минималната работна заплата няма как да надвиши 460 лева, а в предизборната пропаганда посочената цифра нарасна лавинообразно. Той обвини ГЕРБ в лъжа и заради твърдението, че е възможно увеличение на учителските заплати до 10%, при обявено максимално от кабинета „Борисов 2“ 3,5%, както и за отказа за субсидия на БАН, докато в програмата на ГЕРБ в момента такова е обявено.

„Кога лъже ГЕРБ? Когато управлява или когато обещава предизборно?“, заключи Николай Тишев.

Чуйте него и неговия колега Тодор Байчев в звуковия файл