Костадин Марков
Костадин Марков / netinfo
Предстои пълна рехабилитация на ВиК мрежата в центъра на

Рехабилитация на ВиК мрежата в ЦГЧ  и водни цикли на Карнобат, Елените и Ахтопол. Това ще са проектите, които ще бъдат посочени като приоритетни от прединвестиционните проучвания по Оперативна програма „Околна среда”,  заяви инж. Костадин Марков, който е водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен”. Важно е да се отбележи, че досега воден цикъл в центъра на Бургас не е правен. В годините са извършвани частични ремонти, но те не са достатъчни.

Според инж.Марков темите, които широко се използват за политическо говорене, са напълно ясни и това са: четирилентовият път за Слънчев бряг, обходите на Поморие и Ахелой, обходът на Камено, пътят за Малко Търново – Царево  и довършването на спортна зала „Арена Бургас”. Освен тях обаче има и още, които остават в сянка.

„Подозирам, че обективният анализ на прединвестиционните проучвания, които приключват до края на годината, ще покаже и други приоритети. А работата по оперативна програма „Околна среда” е зависима именно от тях, защото те дават информация на общините кой проект е по-важен и по-бърз за изпълнение. Чак след тяхното приключване може да стартира милиардната програма „Околна среда””, допълни инж. Костадин Марков. Той има огромен опит в тази сфера, защото два мандата бе зам.-кмет по строителството в Община Бургас. След това защитаваше интересите на Бургас и региона в 43-то Народно събрание.

Първият в листата на Реформаторския блок призова бургаските депутати в бъдещето Народно събрание да се обединят и да лобират за всички проекти, които са важни за областта.