информационна среща
информационна среща / netinfo
Кметът на Средец за ползите от българското европредседателство
94933
Кметът на Средец за ползите от българското европредседателство
  • Кметът на Средец за ползите от българското европредседателство

Иван Жабов
netinfo

За мен като кмет и за цялата администрация е важно да положим максимални усилия за да спечелим всеки проект, който би могъл да бъде финансиран от ЕС, за да направим така, че общината да става все по-привлекателна за хората, които живеят тук. Това каза пред Дарик кметът на Средец - инж. Иван Жабов, който, заедно с областният управител на Бургас Вълчо Чолаков одадоха началото на информационна среща, посветена на 10-годишнината на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС. Тя е част от календара на Комуникационната стратегия на България за ЕС.

Средец получи средства за дълго чакан проект

Събитието в сградата на читалище "Пробуда 1897" в града премина при огромен интерес от хора във всички възрастови групи. По този начин жителите на Средец показаха в действие и смисъла на логото на българското европредседателство на Съвета - "Съединението прави силата".
Според инж. Жабов, за всяка една община и в частност за Средец е много важно България да продължи да бъде членка на ЕС. "Като община зависима от европейските фондове като единствена възможност да осигурява средства за подобряване на инфраструктурата и градската среда. В Средец имаме много млади хора, с чиято активност се гордеем и именно, чрез европейските проекти можем да обновяваме учебните заведения и социалните звена", каза още инж. Жабов.
Повече по темата, чуйте от кмета на Средец в звуковия файл: 

Средец възражда емблематична сграда за нов живот

информационна среща, посветена на 10-годишнината на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС
netinfo

информационна среща, посветена на 10-годишнината на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС
netinfo