/ Община Ямбол
Кметът на Ямбол Георги Славов провери вчера напредъка на дейностите по изграждане на нови паркоместа в комплекс „Златен рог“. Разширяване на паркинг-зоната се прави около блокове 2, 3 и 41.

Георги Славов

В огледа участваха главният архитект на общината Стоян Жечев, директора на строителната дирекция Радостин Евтимов, председателят на бюджетната комисия в ОбС-Ямбол Галин Костов и председателят на Постоянната комисия по териториално устройство и инвестиции Иван Йорданов.

Временно се затваря южният мост към парка на Ямбол

Първият участък южно от блок 3 е вече почти изцяло готов, продължават дейностите в останалите части на обекта, информираха представителите на фирмата-строител „Инком ПВ“.

георги славов

Кметът разговаря с хора от квартала, с които бяха обсъдени идеи за допълнителни мерки по урегулиране на междублоковите пространства в тази част от к-с „Златен рог“. Кметът припомни, че общината следва единна стратегия за благоустрояване във всички квартали на града - най-напред бяха премахнати незаконните гаражи в големите жилищни комплекси и така се освободиха значителни обществени терени за новите паркинги.

След уреждането на паркирането, се пристъпва към обособяване на зони за отдих със зелени площи, детски и спортни площадки.