/ Веселин Максимов
Записването за втората Лятна IT  Академия, организирана от Община Бургас, започва на 5 юни 2017 г. и ще приключи на 16 юни. В нея могат да участват от деца със завършен 5 клас до студенти с интереси в областта на информационните и комуникационните технологии. 

Обучението е безплатно. Записването за него става всеки работен ден от от 9:00 до 12:00  и от 14:00 до 17:00 часа в Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас, улица "Райна Княгиня" 11. Ще бъдат сформирани следните групи:

Начинаещи
* 5- 7 клас- Основи на програмирането (C++)
* 5- 7 клас- Уеб и графичен дизайн

Напреднали
* 6 -8 клас-  Програмиране C++
* 6- 8 клас- Уеб дизайн
* 9- 11 клас- Уеб програмиране

За всички записани ученици ще се проведе входен тест на 24 юни / събота/ от 10:00 часа в Университет "Проф. д-р Асен Златаров"-Бургас, Органичен корпус. За допускане до теста, те трябва да носят бележник или ученическа лична карта и входящ номер от подадено заявление /при записването/. Резултатите от теста и списъците на участниците по групи ще бъдат обявени в сайта на ЦПЛР-Бургас и Община Бургас до 29 юни.

Студентите ще имат възможност да се запишат в следните курсове:
„Java програмиране и създаване на приложения за Android“ в университет „проф. д-р Асен Златаров“
„Разработване на Уеб и мобилни приложения“ в Бургаския свободен университет.

Занятията от 3 юли ще се провеждат в базите на Математическата гимназия за всички ученици, а за студентите - в "Проф. д-р Асен Златаров" и БСУ.