В деня на откриването на фестивала - входът е свободен
Любимото лятно събитие на малки и големи - Фестивалът на пясъчните фигури ще отвори врати този петък - 5 юли за 17-та поредна година.

БГНЕС

Откриването е от 18:00 часа, а за доброто настроение ще се погрижат музикантите от Духовия оркестър на Бургас и децата от балетната школа на Марина Змеева, съобщиха от Общината.

Хари Потър и други популярни герои „оживяха" на плажа в Бургас (СНИМКИ)

Фестивалът очаква своите първи посетители, а по традиция Община Бургас осигурява вход свободен в деня на откриването за всички дошли. Може да разгледате мащабните пясъчни творения и да се пренесете в приказния детски свят чрез магията на пясъчното изкуството.

БГНЕС

Темата тази година е „В света на цирка“, а експозицията на открито ще представи скулптури на акробати, клоуни, фокусници, въжеиграчи, жонгльори и животни от цирка.

БГНЕС

БГНЕС

Опит и младост се събраха, за да пренесат посетителите в магичния свят на цирка. Младите и талантливи автори Антонио Стефанов, Филип Филипов, Ралица Стефанова, Евтим Войнов, Ханко Седефчев, Костадин Радичев, Калина Стойкова и Сантяго Еспинейра получиха подкрепа от утвърдените имена Калин Диловски, Огнян Петков, Владимир Веселинов и
Радко Вълчев в трескавото изготвяне на скулптурите.

БГНЕС

Пясъчното градче ще продължи да радва жителите и гостите на града до края на септември, а мястото е добре познато - парк „Езеро“, до конната база.

И тази година цените са символични:

- деца до 7-годишна възраст и хора в неравностойно положение - безплатно
- деца 7-18 г. -  2.50 лв.
- Пенсионери – 2.50 лв.
- група - 3.50 лв.
- редовен билет - 4.50 лв.
- 2 възрастни + дете над 7 г. -  9.00 лв.
- 2 възрастни + 2 деца над 7 г. - 11.00 лв.
- 2 възрастни + 3 деца над 7 г. - 13.00 лв.

 
Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня