/ ГЕРБ-Бургас
МВР отчита двоен спад при ползването на пиротехника по време на спортни мероприятия, след  приетите промени в Закона за опазване на обществения ред през миналата година. От 776 случая за есенен полусезон 2017-2018 те са намалели на 412 за 2018-2019 година.
 
Забрана доживот за посещение на футболен мач предвижда новият Закон за футболното хулиганство

Увеличен и броят на наложените принудителни административни мерки за използването на пиротехника - от 22 за посочения първи период до 39 към настоящия сезон. Тези данни бяха изнесени от министъра на МВР Младен Маринов по време на парламентарния контрол.
 
Народният представител от ГЕРБ Иван Вълков отправи въпрос как се опазва общественият ред при спортни събития, мерките при употребата на пиротехнически изделия, превенция и противодействия на полицията.
 
Цацаров: Санкциите за футболните хулигани трябва да бъдат жестоки

„Най-големите предизвикателства пред МВР са в София и Пловдив, където са най-големите групи от запалянковци: Левски и ЦСКА в столицата и Локомотив и Ботев в Пловдив.

Лошата инфраструктура на стадионите и част от спортните зали допълнително възпрепятства полицията за опазване на обществения ред. Риск за гражданите и самите полицейски служители крият също използваните пиротехнически съоръжения“, коментира бургаският депутат.