Инвалидите гласуват където искат
Инвалидите гласуват където искат / netinfo

196 удостоверения за гласуване на друго място са издадени в Бургаска област - съобщи председателят на РИК Евгени Мосинов. Данните са от 13-те общини в избирателния район. 85 са избирателите от Бургас , заявили желание да гласуват в друго населено място. Сравнението с президентските избори е 6 пъти в полза на миналия вот. Това е донякъде сигнал за възможна по–ниска активност на изборите за Европарламент, коментира Мосинов.

Все още няма данни за това колко ще бъдат избирателите от други населени места, които ще упражнят правото си на глас в Бургас.

22 са секциите за гласуване на хора с физически увреждания в Бургас. На 19 и 20 май, заявка за превоз и помощ може да бъде направена на телефоните в Бургас 81-09-43 и 81-09-44. Според закона , избирател с увреждания може да гласува в избрана от него секция в което и да е място. Достатъчно е само да се яви в удобната за него секция и да декларира, че няма да гласуват на друго място.

Временни удостоверения за откраднат, изгубен или повреден документ за самоличност ще се издаватот 15 до 17 часа на 20 май. Молбата се подава личнов съответното РПУ или ОДП. След 17 часа няма да се издават удостоверения.

Общия броя на избирателните секции в областта 683, за Бургас те са 288.

363 244 са избирателите в региона.