/ Дияна Бедросян
Малина Крумова и Георги Славов
101276
Малина Крумова и Георги Славов
  • Малина Крумова и Георги Славов
Буквално преди минути Ямбол спечели наградата „Град на пътната безопасност“ в класацията на Дарик радио „Най-добрият град за живеене“. През изминалаат година там няма нито един убит в произшествие, а пътните инциденти са само 89, което на общия за страната брой от 27 000 такива е изключително добър показател, съобщи Малина Крумова, председател на Държавна агенция „Безопасност на движение по пътищата“.

Бургас е Град на знанието

В Ямбол през 2018 година има само 22 ранени в ПТП и този показател не се дължи само на града, а и на културата на поведение на неговите обитатели и надеждата е, че догодина цифрата да бъде 0. Най-правилно пресичат в Ямбол“, каза в заключение Крумова, връчвайки наградата на кмета Георги Славов. „Явно сме намерили симбиозата между местна власт, полиция и разбиране у гражданите“, каза той в отговор на шефката на агенцията“.

„Степента на респектиране сигурно е помогнала да бъдем отличени с тази награда. Надявам се това наистина да бъде оценено, защото сигурността на хората понякога минава и през такива рестриктивни мерки, но пък те дават гаранция и запазват животи“, добави още градоначалникът.

Чуйте в звуковия файл Малина Крумова и Георги Славов: