Хотелиери искат спазване на сроковете за строителство в Сл. бряг
Хотелиери искат спазване на сроковете за строителство в Сл. бряг / netinfo
Следващото ръководство на община Несебър да се погрижи строителството в Слънчев бряг да спира наистина на 1 май, каквато до сега беше заповедта на кмета, призова председателя на Съюза на собствениците Елена Иванова. Поводът за това е старта на строителния сезон от днес. Според Иванова строителството е започнало много по-рано.

Предвидено е в зона „Изток”да се строят до 3 хотела, но в зона „Запад” предстои изграждането на около 20 нови сгради. Според Съюза на собствениците строителството, продължаващо и след1 май скъсява сезона. Резултат от това според Иванова са пристигналите тази година първи чартъри месец следстарта на сезона.Така лятото е било скъсено за туроператори и собственици на хотели, а товаводи до загуби на заетите в сферата на туризма. „Ако строителството в Слънчев бряг продължава да се извършва след 1 май и преди 15 октомври, летният сезон ще продължава да се скъсява все повече”, заяви Елена Иванова.

Тя призова новият кмет на община Несебър да следи по-строго за спазването на сроковете, тъй като строителните работи през лятото дават повод на все повече туристи да се оплакват от шума и мръсотията в комплекса.