Хлебозаводът  застана зад своя управител
Хлебозаводът застана зад своя управител / netinfo

105 служители и работници на общинската фирма „Хляб и хлебни изделия” ЕООД изпратиха декларация до Общинския съвет и кмета Димитър Николов. В нея се изразява несъгласие с внесената, от съветника от партия СЕК Георги Манев, докладна за освобождаване на управителя на дружеството Пенка Филева. По настояване на Георги Манев в местния парламент беше създадена специална комисия за ревизия на прословутата сделка със сградата на стария Хлебозавод, която стана причина за исканото освобождаване.


В дневния ред на утрешната сесия докладната на Манев ще бъде обект на гласуване веднага след като Пенка Филева отчете Оздравителната програма на фирмата за периода от 2005 до 2008 година.  
Според подписалите декларацията „с изложеното в докладната си г-н Манев показва незаинересованост и непознаване на работата и проблемите на дружеството, както и непознаване на изискванията на редица нормативни актове”.

В нея се подчертава,  че годишният финансов отчет за 2008 г., разгледан и от работещите в Дружеството, е изготвен по правилата и всичките му приложения са съгласно законовите изисквания 
Със стремеж към пълна прозначност се обосновава и поканата именно Манев да посочи адвокат за водене на делата, заведени в изпълнение на решенията на Общинския съвет.

„Не виждаме нищо обидно в това да потърсим съдействието на човек, който, както твърди, се е поставил “безусловно в служба на избирателите и защитаващ обществения интерес”. Именно в полза на обществения интерес е тези дела да се водят от адвокат, ползващ се с доверието на г-н Манев и на Общинския съвет” пише още в декларацията.

Служителите припомнят, че проверките на Районна прокуратура- Бургас и Районен съд – Бургас са завършили със заключението за липса на закононарушения при сделката със стария Хлебозавод и канят всички общински съветници на среща в сградата на фирмата.