/ Община Бургас
Златното момче на българската борба Едмонд Назарян, който триумфира на Европейското първенство в Рим, се завърна днес в Бургас и бе приет като герой в Общината. Едмонд-син на спортната легенда Армен Назарян, е състезател на клуб по борба "Бургас", където негов личен треньор е Николай Дачев.

Едмонд Назарян на българска земя: Всеки път тренирам, за да донеса такава радост (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Когато решихме да привлечем Едмонд да тренира в клуб по борба "Бургас",
коментирахме с неговия треньор, че тепърва за това момче ще се говори в България и в света. Дълги години в Бургас са се създавали добри борци, печелили са титли и са носили слава на нашия град.

Убеден съм, че тепърва ще има едно сериозно възраждане в този изключително мъжки и обичан в нашия регион спорт и ще се гордеем с още по-големи успехи", каза кметът  Димитър Николов. И покани Едмонд Назарян да създаде мастер клас, в който всички талантливи борци от цялата Бургаска област да развиват своите качества.

Европейският шампион разкри своята тайна за постигането на успех на тепиха."Много съм щастлив, че зарадвах Бургас и цяла България. Трябва винаги, с когото и да се бориш, да имаш добра настройка преди срещата. Да си измислиш тактика и като излезеш, да знаеш, че само ти трябва да атакуваш и ти трябва да си победителят в тази среща, никой друг", каза Едмонд Назарян.

Едмонд Назарян: Излизам на тепиха и се боря със сърце, фамилията задължава (ВИДЕО)

Община Бургас предостави финансова подкрепа на младия състезател, която ще му позволи да води своята подготовка пълноценно. Европейският шампион получи специална карта, която му дава право на достъп до всички спортни обекти на територията на Общината.

Треньорът Николай Дачев, подчерта, че Едмонд е първият европейски шампион на Бургас в класическата борба при мъжете. "Благодаря на Димитър Николов, че повярва в идеята да привлечем Едмонд в Бургас.

Когато видях качествата на Едмонд в националния отбор, се стремях по всякакъв начин да го привлечем в Бургас, за да може да е стимул за всички наши деца, за да вземат неговия пример, неговото мислене и да вървят по неговия път. Благодаря на всички, които полагат неимоверни усилия да възродим този спорт в Бургас", допълни Дачев.

Едмонд Назарян донесе първото злато на България и стана европейски шампион по борба (ВИДЕО/СНИМКИ)

Специален поздрав към Едмонд отправи друго голямо име в българската борба - Дончо Жеков, който му пожела още много успехи и да не получава контузии. Междувременно стана ясно, че Българската федерация по борба има интерес Бургас да е домакин на Европейско първенство по свободна и класическа борба през тази година.

Интересът към морския град е провокиран от добрата инфраструктура, традициите в спорта и добрите партньорски отношения между Община Бургас и БФБ.