Георги Манев: РЗС носи идеите на СЕК
Георги Манев: РЗС носи идеите на СЕК / netinfo
Георги Манев: РЗС носи идеите на СЕК
20466
Георги Манев: РЗС носи идеите на СЕК
  • Георги Манев: РЗС носи идеите на СЕК

„Коалицията с „Ред, Законност и Справедливост" напълно отговаря на идеите на Средна европейска класа". Това каза днес лидерът на партията и мажоритарен кандидат от листата на РЗС за Бургас Георги Манев. Според него, европейските стандарти в бизнеса и всички условия на живот у нас, които са цел на СЕК, имат пълно приложение в платформата на предизборния проект „България на гражданите е регионите". В него влизат РЗС, СЕК, Европейски демократичен институт, ЕНП, ССД и два земеделски съюза.

Георги Манев подчерта съществените прилики между принципите на коалицията и обявените приоритети на неговата партия. Като такива той посочи представяне на различните съсловия и гилдии в изпълнителната власт, ликвидиране на олигархичния модел на управление и икономиката у нас, подпомагане на културата от бизнеса, създаване на закон за меценатството и като върховна цел - създаване на средна европейска класа в силна и авторитетна държава.

Лидерът на СЕК заяви, че сам отказал да бъде поставен на избираемо място в листата на партията на Яне Янев и пожелал да бъде мажоритарен кандидат, за да запази идентичността на своята партия. Той смята, че „Ред, Законност и Справедливост" ще защитава идеите на СЕК в Европейския парламент, заради своята близост с консервативните партии там.