Фалшиви маркови облекла бяха изгорени под контрола на бургаската митница
Фалшиви маркови облекла бяха изгорени под контрола на бургаската митница / netinfo

Голямо количество фалшиви маркови облекла бяха унищожени днес в керамичната фабрика в гр.Стралджа под контрола на Регионална митническа дирекция-Бургас. В пещите на фабриката бяха изпепелени 2 900 броя дънкови панталони с фалшифицирани етикети на марките “Diesel”, “Prada”, “levis”, “Replay”, “Tommy Hilfiger” и 524 броя мъжки колани и ризи също с фалшиви етикети на известни марки.

Процедурата по изгарянето се проведе в присъствието на представители на официалните правопритежатели на съответните търговски марки, представители на митницата и полицията, много журналисти. Пред комисия, фалшивите маркови облекла бяха поставени в палети между керемиди за изпичане и заедно с тях вкарани в пещ при температура 900 градуса. Фалшифицираните маркови облекла бяха унищожени съгласно изискванията на Регламент 1383/2003 на ЕС и Закона за марките и географските означения.

Унищожената пратка е задържана от митническите служители в Лесово на 15 август тази година при проверка на влизащ в страната товарен автомобил с чуждестранна регистрация. Изпращач на стоката е фирма от Истанбул, а получател-фирма от Косово.

От началото на годината митническите инспектори в Лесово са пресекли 11 опита за пренасяне през границата в големи количества на фалшиви маркови облекла и аксесоари. Задържаните фалшифицирани маркови стоки са били предназначени предимно за държави от ЕС.