Красива оранжева мрежа краси артистичната инсталация
Красива оранжева мрежа краси артистичната инсталация / Веселин Максимов
Революционна технология от последно поколение на инженерната мисъл демонстрира електропреносното дружество EVN в Бургас. Преди 8 дни четирима работници разкопаха около спирката от градския транспорт зад хотел „Космос“, в посока центъра. След приключване на работата на мястото остана огромна купчина пръст, а тротоарните плочки бяха оставени зад спирката. От общината разбрахме, че изпълнителят е именно дружеството.

След писмо на редакцията ни до пресцентъра на EVN купчината пръст беше нахвърляна обратно в изкопа, а върху нея бяха естетично-асиметрично разположени четири плочки. Останалите пренебрегнати увенчаваха тежките усилия на екипа, подпрени на каменния парапет зад спирката. След големия дъжд пръстта слегна и се образува красива недълбока дупка.

Преди два дни мястото беше заградено с оранжева мрежа, подпряна от единия край с метла на дървена дръжка, която изчезна не след дълго. В момента своеобразният параван се е спихнал около кошчето за отпадъци, а революционният похват на ЕVN е в последна фаза – дупката е артистично оградена, очаква се мястото да бъде изравнено от само себе си и плочките да се поставят сами.

Редакцията изказва силното си възхищение към стремежа на компанията за подобни нестандартни решения, несъмнено доукрасяващи градския пейзаж и доближаващи ни до най-високоразвитите градове от Европа и целия свят. Очакваме майките, бутащи колички с деца по тротоарите, да се присъединят към овациите по повод отношението на ЕVN към клиентите си от Бургас.