Едрев: Готови сме за големия студ
Едрев: Готови сме за големия студ / netinfo
Едрев: Готови сме за големия студ
91958
Едрев: Готови сме за големия студ
  • Едрев: Готови сме за големия студ

Нормална е зимната обстановка в цялата селищна система на община Айтос. Това обяви пред Дарик кметът Васил Едрев. По думите му, в общината вече е направен анализ на тежката ситуация от миналата седмица.

„Разговаряли сме с представители на всички институции. Видяхме къде имаме грешки, набелязахме новите задачи, които евентуално ще ни се наложи да изпълним, ако времето се влоши. Децата, които трябваше да започнат училище утре са освободени от занятия", каза Едрев.

Снегопочистващата техника и към момента е по пътищата. Работи се и в общинския център, там където има останал сняг.

„Най-тежка беше обстановката край селата Черна могила, Мъглен и Карагеоргиев. Там имахме хора със здравословни проблеми, хора с нужда от хемодиализа. Благодарение на снегопочистващата фирма, която притежава много добра верижна техника, не оставихме хората да бедстват. Доставихме и продукти от необходимост", допълни кметът на Айтос.

Всички пътища на територията на общината са отворени. „Ако се наложи ще търсим помощ от съседни общини. Техниката е готова за застудяването на 5 и 6 януари. Дали ще се справи, зависи от природата", обясни Едрев.