Джигит от Черни връх иска да гази полицай
Джигит от Черни връх иска да гази полицай / Sofia Photo Agency

Автопатрул към Четвърто районно полицейско управление опитал да спре за проверка „Ровър” с бургаска регистрация, на булевард „Захари Стоянов”, към 4 часа сутринта днес. Шофьорът не се подчинил на светлинния и звуков сигнал и тръгнал да бяга към Средец. Полицаите го последвали с пусната сирена, но чак на около 200 метра преди разклона за Константиново колата спряла.

Един от служителите на реда тръгнал към нея, но тогава беглецът я насочил към него, за да го блъсне. Той избегнал удара и „Ровър”- от отново тръгнал с бясна скорост към Бургас. Наложило се униформените да стрелят във въздуха и по колата със стоп-патрони няколко пъти. Преследването продължило, но те изгубили нарушителя в землището на село Черни връх.

По-късно през деня автомобилът бил открит паркиран в двора на 60- годишна жена. Установено било, че той е нейна собственост, а мъжът, който избягал от патрула е 21- годишният й син. Младежът бил задържан с полицейска заповед за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство по член 269 от Наказателния кодекс „за възпрепятстване със заплаха на лице да извърши своите служебни задължения”.