Джамия в Меден рудник ли?
Джамия в Меден рудник ли? / netinfo

Отреденият за мюсюлмански молитвен дом терен до блок 71 в комплекс „Меден рудник” отново разпали ожесточен спор. Общинският съветник Ваклин Стойновски обвини пряко Валери Симеонов и групата негови колеги в местния парламент от „Атака”, че разпалват напрежение, с „постоянни лъжи за строежа на джамия с минаре и озвучаване”.

 

Стойновски каза, че „от „Атака” ежедневно заливат с дезинформация и лъжи жителите на комплекса, които вярват в бъдещия строеж и затова силно се притесняват”. Той призова останалите партии и общинска администрация да обяснят на хората от „Меден рудник”, че това ще бъде храм без минаре и без каквото и да било озвучаване.

 

„Ако бъде издадено разрешение за строителство, никой, по никакъв начин не може да принуди инвеститора да не вдига минаре, при положение, че то няма да надвишава останалите сгради наоколо” – контрира общински съветник Валери Симеонов. Той уточни, че ако евентуалното минаре бъде не по-високо от осеметажните блокове, никой не може да го забрани.

 

„Всеки подобен опит на отмяна би довел до сезиране на Европейските органи за дискриминация и няма как в място с отредено право на строеж някой да забранява на този, които влага пари в него, да строи каквото и да било”, добави Валери Симеонов. Според него, това е проблем, възникнал не от „Атака”, а от решението на Общинския съвет за евентуалния градеж.

 

Звуков файл 1: Ваклин Стойновски

 

Звуков файл 2: Валери Симеонов