/ iStock/Getty Images
Държавен архив-Сливен отбеляза 60 години от създаването си. По този повод заместник-кметът Румен Иванов поздрави всички служители в отдела. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

„Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод юбилея. Създаването на Държавен архив-Сливен преди 60 години е историческо събитие за нашата община. Изключително съм щастлив, че благодарение на Вашия труд, се опазва, съхранява и не спира да се обогатява сливенския архив. На всички Вас пожелавам здраве, успехи и лично щастие!“, каза Румен Иванов.

Той подари плакет на Община Сливен на началника на отдела Ваня Койчева. Тя от своя страна благодари за доброто сътрудничество.

„Ние работим много добре с общината и сме Ви много благодарни. Надяваме се за напред доброто сътрудничество да продължи“, заяви Ваня Койчева.

Архивът е създаден през 1959 година в резултат на административно-териториалната реформа. От 1961 година е на административно подчинение на Окръжен народен съвет-Сливен, от 1988-а е в структурата на Община Сливен. През 1992 година преминава на пряко административно подчинение на Главно управление на архивите при Министерския съвет.

От 1978-а получава статут на дирекция, а през 2010 година е преструктуриран в отдел.
Агенция "Фокус"