/ Снимка: Община Бургас
Бургас ще има най-модерния онкологичен център в страната, увери по време на заседанието на Общинския съвет кметът  Димитър Николов по повод предложението за изграждане на специализирана болнична сграда към Комплексния онкологичен център (КОЦ).

Идеята е в новото здание да се съберат под един покрив всички дейности на здравния център, а част от корпуса е предвиден за учебна база на студентите от Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров”.

Това е един изключително мащабен проект, касаещ онкозаболяванията и в съседните области - Ямбол и Сливен, чиито граждани също са обслужвани от КОЦ – Бургас.

Пациенти избират най-добрите лекар и медицинска сестра на КОЦ-Бургас

„Смея да твърдя, че след реализацията на проекта онкологичният център ще се превърне в най-модерния на територията на страната. Това е така, защото ние ще съберем в един корпус най-важните до момента инвестиции, които сме направили, както и тези, които предстоят. Това са линейният ускорител, ПЕТ скенера, миниинвазивната хирургията – все услуги, които гражданите на Бургас ползваха само в София или извън страната“, посочи кметът Николов.

Според него след реализацията на проекта нивото за онколечението в града ще се подобри значително. Николов призовава общинските съветници да се отнесат отговорно и с грижа за здравето на бургазлии. 

Предложението бе подкрепено единодушно с 45 гласа „за“.
 
Информационна агенция Фокус