Деси Слава: Жал ме е
101061
Деси Слава: Жал ме е
  • Деси Слава: Жал ме е
Певицата Деси Слава даде показания в Бургаския окръжен съд заради инцидента на автомагистрала „Тракия“, при който бившият ѝ шофьор Димитър Илиев блъсна и уби на място 20-годишен мъж.

Деси Слава

"Питах се много пъти: „Господи, защо на нас се случи?“. Това е много тежко като изживяване.... Може би една година след това ме държа стресът. Дори се страхувах да се къпя сама в банята. Въобразявах си, че ме преследва душата му. Може да е някакво смахнато усещане, обаче то беше като травма от това, което се случи“. Това каза в кулоарите на Бургаския окръжен съд поп-фолк певицата Деси Слава, която бе призована като възлов свидетел в процеса срещу бившия ѝ шофьор Димитър Илиев, обвинен за смъртта на пешеходец при инцидент на АМ „Тракия“.

Хидрометеоролози в процеса срещу шофьора на Десислава

Злополуката стана на 9 септември 2016 г. Певицата била директен очевидец. Рано сутринта същия ден, поп-фолк дивата се прибирала от участие във Варна. Зад волана бил шофьорът ѝ.

По пътя решават да се включат в магистралата, но към 05:45 часа край Карнобат, движейки се със скорост 120 км/ч, внезапно пред автомобила се появил пешеходец.

Деси Слава

Водачът не е имал време да реагира, а автомобилът връхлетял директно върху 20-годишния Божидар. След удара, тялото е изхвърлено върху мантинелата, която прерязала крака му. Илиев и певицата излезли от автомобила и се опитали да окажат първа помощ на пострадалия. Повикали са и линейка.

Но заради кръвозагуба, раненият издъхнал. "Жал ми е за човека, но и до днес ме мъчи въпросът какво е правил той там. Не мога да си обясня каква е причината - да притичваш на магистралата много рано сутринта, при условие, че е напълно безлюдно наоколо.

Няма бензиностанции, няма магазинчета, кафета, няма никакви обекти, заради които да има възможност някой да спре и да преминават хора. Много необяснимо.... Дали това не беше самоубийство, дали той не е бил психически зле...“, сподели Деси Слава пред репортери.

Деси Слава

И допълни: "Знаем в колко материален свят живеем, как има хора и адвокати, които се изхранват само от това..."!

Деси Слава

 Съдът отложи делото за април.